Nätverksluncher för alla medlemmar

För ca 100 000 år sedan regerade Neandertalarna på den norra sidan av Medelhavet. Vår anfader, Homo Sapiens härstammade från Afrika och påbörjade sin vandring norrut för ca 40-60 000 år sedan. Det tog sig norrut via nuvarande Egypten, Gaza och Syrien området. För ca 50-70 000 år sedan levde de länge ”sida vid sida”.  Fynd från skelett påvisar stora skillnader mellan Neandertalaren och Homo Sapiens. Neander hade ett allmänt betydligt grövre skelett. Bredare axlar, kraftigare bröstkorg och grövre händer. Fynd visar också att Neander var klart bättre rustade gällande vapen och olika redskap. De hade egentligen det mesta som behövdes för att klara de tuffa klimaten och förutsättningarna på den tiden. Med detta har det länge förbryllat vetenskapen hur det var möjligt att Homo Sapiens drog det längsta strået och fortsatte sin utveckling mot det vi är idag medan Neandertalaren sakta men säkert dog ut.

Fynd från bosättningar av Homo S visar att de redan då naturligtvis hade sina vapen och redskap men också enkla musikinstrument. Man har hittat fynd av olika slag, långt  ifrån varandra som påvisar att de kunde sprida sina nyvunna kunskaper vidare över stora områden.

Forskarna är övertygade om att det var Homo Sapiens sociala kompetens och sin förmåga att nätverka som gjorde dem så framgångsrika. Forskarna använder faktiskt just det ordet, nätverka!

Och detta har vi nu tagit fasta på då vi är inne i lite tuffare tider. Att nätverka och göra det oftare!

Med detta är alla 1966:are och sponsorer välkomna på våra lunchträffar på Yllan. Vi kommer att hålla dem de 3 första måndagarna var månad och vi kommer att bjuda på luncherna.

Luncherna startar kl 12.00 på Yllan. Där äter vi, pratar med varann en aning, lyssnar på någon gäst och lyssnar på ett par företag som vill presentera något.

December: Måndagarna 3 – 10 – 17.  Vi kommer att vara tålmodiga och med det hoppas att vi för var träff blir fler och fler! Företaget representerar med en eller två personer och anmäler detta per mail till marknad@kristianstadik.se

Januari: Datum kommer strax att fastställas för både luncher och vår nästa mingelmässa.

Välkomna!

Det här inlägget postades i Tidigare aktiviteter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *