Med beröm godkänt för KIKs frukostseminarium

Torsdagens välbesökta frukostseminarium på Quality Hotel Grand i Kristianstad blev en riktigt positiv upplevelse. Förutom de grundläggande tankarna kring värdet av att utvecklas i sitt lokala nätverk bjöd huvudtalare Jonas Bergkvist på ett både underhållande och tankvärt föredrag.

I korta drag fick vi följa Jonas väg från Hässleholm via bl a Rögle, Leksand och fram till dags dato. Genom hela presentationen bjöd han på viktiga nyckelord och tankar kring ledarskapet, varav många grundmurats under hans långa och framgångsrika idrottskarriär.

– Jag är oerhört tacksam och stolt över allt det jag fått vara med om och under min tid som idrottsman har jag också lärt mig väldigt mycket om ledarskap och utveckling.

– Att ha en väl fungerande idrottskultur i en stad eller ort är en enormt viktig utvecklingsfaktor som ofta förbises och det är olyckligt. Den lokala idrottens utveckling är en betydande resurs för både kommun och näringsliv.

En av de viktigaste grundstenarna i Jonas tankar kring hur man ska lyckas i ett företag eller i en idrottsförening är inställningen att tänka positivt.

– Det kan låta banalt när vi säger att ”vi måste ta hand om varandra” och visst låter det väl enkelt men det fungerar. T ex är det alltid bättre att prata om en halvfull kopp än en halvtom kopp. Att så ofta som möjligt lyfta fram det positiva hos medarbetare och kamrater bygger självförtroende. Det ska man aldrig glömma.

Ett av råden i föredraget var något som en canadensisk tränare en gång uppmanat Jonas och hans medspelare att praktisera.

– Han sa att om någon person i laget såg ut att vara sur eller ledsen skulle vi genast sätta igång och vissla. Det lät lite fjantigt men jag fick själv vid några tillfällen uppleva vilken oerhört positiv effekt det hade.

Ett annant viktigt råd från Jonas var att gärna tänka i målbilder och framför allt enas om en strategi som alla gemensamt kan följa och sträva mot. Kraften i att alla går mot samma mål är oöverträffad.

– När vi i Tre Kronor beslutade att vi skulle spela ”0-0 i 30 sekunder” mot ”ryssarna” är ett utmärkt exempel. Det tog några matcher men till sist lyckades vi besegra dem. Det viktiga var att alla i laget fokuserade på samma målbild.

Efteråt avtackades Jonas av brorsonen Julius Bergkvist, aktiv spelare i KIKs A-trupp, och Mia Persson från KIKs marknadsgrupp.

– Jag vet att Jonas samlar på hockeytröjor och det är klart att han ska ha min tröja, sade Julius, det står ju till och med Bergkvist på den.

Jonas föredrag fick stående ovationer och efteråt kom det många positiva reaktioner från auditoriet. Frukostträffen blev synnerligen uppskattad. ”När håller ni nästa träff” var t ex en återkommande replik. Avslutningsvis kunde också Mia Persson berätta att KIKs marknadsgrupp har för avsikt att hålla fast vid traditionen med att låta föreningens samarbetspartners få nätverka med varandra under positiva former.

– Med det här har vi en fantastisk möjlighet att få ge tillbaka till våra många medarbetare och bidragsgivare, menade Mia Persson, och med den fantatsiskt fina uppslutningen vi hade idag är det inte svårt att motivera sig för nästa evenemang.

Det är med andra ord läge att hålla utkik efter nästa spännande nätverksträff.

Tomas Bengtsson

Det här inlägget postades i Tidigare aktiviteter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *